11 august 2009

nurjunud apelsin

Proovisin nalja pärast kala sidruni asemel apelsiniga küpsetada. Suurt ei toiminud. Tüümian ja basiilik andsid maitse kenasti edasi, aga apelsinimekk ei tulnud esile. Seega saab katse kuulutada nurjunuks. Pipar, sool, tüümianirootsud, basiilikulehed ja kõige peale apelsiniviilud. Ümber mähkisin fooliumi.
Teine nurjunud katse oli suitsujuustuga. Kui sinihallitus- ja parmesan sulasid kenasti, siis suitsujuust mitte eriti. Paprikalootsikus siis. Lõikasin paprika neljaks, väikesteks lootsikuteks ja küpsetasin.
Eile oligi sooja ilma ärakasutamine, kus sütel seeni, paprikat, suvikõrvitsat ja kala küpsetasin.
Seenejalad kasutasin ka ära. Veiniäädikas, granaatõuna kaste, tüümian, sool ja pipar. Paar tundi külmutuskapis ja siis vardasse. Hea suupiste.
Aga jah, varsti nutame ju kõik neid päevi taga, kus t-särgi väel ringi tuiata sai. Nautige viimast suve.

Kommentaare ei ole: