30 juuni 2007

havi sõimas näo täis

Tere kallid kaimud. Jaanipäev on rõõmsalt möödas. Läks hästi. Sõbra maakodus keset loodust. Sellel päris jaanil sai ühel Lõuna-Eesti suurimal ja kiidetumal käidud. Väga rumal pidu oli. Sitt muusika, purjus jõmmid, väga vaene kultuuriprogramm. Aga muidu oli tore. Peale jaani olin päevakese pealinnas ja siis punusin keel ripakil looduse rüppe tagasi. Järve äärde sõbra saun-suvilasse. Väga ilus koht. Käisime kalal nagu mehed muiste. 2,7 kg haugi saime ja kaks ahvenat. Lisaks mõned alamõõdulised havipoisid, kellele aga vabaduse tagasi kinkisime. Ilus oli järve peal. Kalad mölisesid suure suuga meie kallal ja aerud olid kuidagi lühikesed. Isegi tormi kiskus, aga meil polnud sellest miskit. Eesti mehi sellega ei murra. Vaene loodus teeb vea, kui arvab, et meid oma kapriisidega masendusse ajab. Siinkohal tahangi sulle härra LOODUS öelda, sa oled meid aastatuhandeid juba vorminud-karastanud, su nipid ei lähe enam läbi. Me oleme harjunud! Ma saan aru, kui sa mõnel Kopenhaageni või Londoni vurlel turjast kinni saad, siis tuleb sealt muidugi miljon piiksu, aga mitte meie, elumere võitjate, eesti meeste suust. Vot nii.

Lõuna-Eestis on üks huvitav meediamoodustis nimega Ring FM. Tegemist on omanäolise "tutvumiskanaliga". Kui tahad õhtuks naist/meest, paned viiekümne raha eest kuulutuse ja jääd ootama. Kui sinu koostatud sõnum piisavalt ahvatlev on, tulevad mõne aja pärast kõned. Enamasti vastamata või tulistatakse murdosa sekundi vältel sinu mobiili ettepanek tagasi helistada. Kohalikel noortel raha napib. No vot, siis saadakse kokku ja minnakse kuskile ja enamasti ka tehakse midagi. Huvitav ja rikas elu keeb lõunaosariikide kuplite ja järvede vahel. Sealt see kange sugu tuleb. Ärge nüüd arvake, et tegemist on enda poolt kogetud seiklusega, ei, ma kogusin lihtsalt folkloori.

Nüüd tagasi linnas ja siin ei ole enam nii lõbus. Seda enam, et jälle jäi ära külameestega poe ees õllejoomine.

Loo lõpetuseks küsimus, miks inimesed vahel kena olemise ära unustavad? Kahju kohe. Virutatakse silme vahele ja tahetakse, et sa järgmine päev veel kenasti käituksid. Unustage ära!

Kommentaare ei ole: