01 veebruar 2008

teleime


Vaatasin natuke siis Kalev Spordist Linnapea tundi, kus Savisaar (ülevaloleval pildil olevast kahest poliitstaarist tagumine) vastas küsimustele. Vaatajad said helistada ja saatejuht ka midagi üritas. Tähendab ei üritanud tegelikult. Otsesaade nagu. Väga naljakas oli. Savisaar oma tuntud trikkidega. Vastab mida tahab ja kuidas tahab. Küsid aiast, räägib aiaaugust. Kui julged parandada, vaatab sulle imestades otsa, et kas sa oled loll vä, rääkisin ju aiast ometigi. Selline mees. Saatejuht muidugi eriline tropp. Ma ei ole kunagi aru saanud, miks Raidi heaks teleajakirjanikuks peeti. Sittagi. Aeg-ajalt sõnastas küsimused Savisaarele mugavamasse vormi, vahel üldse esitas täiesti uue, pehmema küsimuse. Tsensuur meedias tekitab automaatselt kõhukrambid. Ja kui seda teeb ajakirjanik intervueeritava mugavamks äraolemiseks, siis seda enam. Pilti võib teha tähelepanu hajutavate detailide taustal, mitte intervjuud.

Saate lõpusõnad olid muidugi täesti omaette tase. Raid tänas lõpus Savisaart, "Aitäh, et saatesse tulite... ." Mida MIDA!!! Tallinna ainuvõim ostab endale maksumaksja raha eest propagandaaja ja siis saatejuht tänab saatesse tuleku eest. See on sama hea, kui ma tulen sulle külla ja kui laiali hakkame minema, tänan sind, et külla tulid. Või lootsid nad veel kedagi ära petta, et polegi kinnimakstud saade. Et Savisaar on nii huvitav isik, et kord kuus olevasse saatesse kedagi teist kutsuda pole mõtet. Kujutan ette kuidas toimetaja(d) ja saatejuht istuvad toimetuses ja murravad iga kuu pead, et keda järgmisesse saatesse kutsuda. Murravad ja murravad, küll otsustatakse ühe, siis teise kodaniku kasuks, aga lõpuks jääb ikka kõige peale Savisaare nimi. Ja nii kuust kuusse ja aastast aastasse. Ning iga kord tänatakse teda saatesse tulemise eest.

Siit nad tulevad, kolm sõpra. Saatest väsinud, aga rahulolevad. Meedia sai jälle natuke tasakaalu poole upitatud. Palju on veel teha, aga ega pühale üritusele sobi selga pöörata.

K-kohuke + K-kalev + K-keskerakond = K.K.K.

Kes mõnust ilma jäi, see saab just praegu algavat öist kordust näha (01.10-02.10) või homme hommikul (1.veebruar) kell 08.50-9.50 teleri ees istuda. Tõsi, senini on Kalev Sport vaid kaabeloperaatorite kaudu nähtav.
Igatahes ootan uut saadet, äkki tuleb mõni üllatus ka. Mõni apsakas või miskit. Küsimustest ja saatejuhist ma midagi ei looda. Enne juhtub see, mida allpool näete, kui et Kalev Spordi kanalil Savisaar ebameeldivatele küsimustele ausalt vastama hakkab, mõnda viga tunnistab või sisulist analüüsi teeb.

Kommentaare ei ole: