10 mai 2007

mäger sai märgi

Ma ei saa inimestest aru. Pärast pronksmäsu avas Rahvusvahelise Politseiassotsiatsiooni Eesti osakond pangaarve, kuhu sai/saab teha ülekandeid märulis osalenud politseinike taastumise toetuseks. Nägin küll seda uudist, aga mõte ei liikunud. Nüüd, kui pool milli on koos, hakkasid elektrilaengud kupli all liikuma. Jabur ju. Ma ei ole kunagi aru saanud, miks inimesed annavad raha valdkondadesse, mis on riigi vastutusala. Kõiksugused heategevuslikud kampaaniad täidavad riigi vastutustundest või õigemini tundetusest tekkinud auke. Milleks! Ja nüüd 500 000 politseinike toetuseks. Keegi ei ole mõelnud, mida selle rahaga täpsemalt peale hakatakse. Varustust ei osteta ja lisapalka maksta. Milleks siis? Inimesed said annetuse juurde anda ka soovituse, kuidas nende annetust kasutada. Kuid vaadakem tõele näkku, sellega varjatakse lihtsalt omaenese ideedevaegust. Jaaaaaaaaabur!!! Tegelikult ei huvita kedagi teie soovitus inimesed. Kõige napakam on osaleda korjanduses, kus ei teata, mida saadud rahaga peale hakatakse. Kuid rumalate raha on alati reisihimuline olnud.
Minu poolt väike soovitus Rahvusvahelise Politseiassotsiatsiooni Eesti osakonnale. Asutage märk "Eriliste teenete eest pronksimäruli mahasurumisel". Kogutud rahast peaks jätkuma, saaks teha sellised suured ja kuldsed.

Mulle meeldib Terevisiooni multikas see väiksem tüüp. Minu arust on ta ilus.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kas siis inimeste mõte midagi ei loe? rahast palju olulisem on see, et keegi mõtles politsei peale ja otsustas enda rahakoti lahti teha, et oma head tahet ja tunnustust väljendada. see oli lihtsalt üks viis seda teha.
mul küll kahju pole, kui politseinikud selle raha eest spasse viiakse ja seal neile närvide taastamiseks mingit maandamist pakutakse.

AMBITIOUS OUTSIDER ütles ...

Nojah, spaasse või mitte, selles pole küsimus. Vaid selles, et kogu aktsioonist kumab läbi läbimõtlematus. Andke raha, aga milleks? Äkki anname KAPO-le ka, teevad ju head tööd. PR trikk on selle nimi. Politsei hea maine vastu ei ole mu midagi, kuid on vahe riigi ja kodanike vastutuse vahel. Maksumaksjate raha pööritamine algab ikka lihtkodanikult riigile ja sealt struktuuridele. Tobe ja rumal on sealt riik vahelt ära võtta. Aga las igaüks jääb oma seisukoha juurde, vahet pole.

AMBITIOUS OUTSIDER ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
AMBITIOUS OUTSIDER ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

Jaa, sellega olen muidugi nõus, et ei pea minema asjadega kodaniku rahakoti kallale.

ja täiesti nõus ka sellega, et raha kasutus ja selle korjamine on täiesti läbimõtlemata. mis siis, kui ma saadaks sada krooni ja paluks politsei niagara kose juurde viia. kas seda siis arvestataks?

muidugi seekord alustati raha kogumisega peale seda kui paljud inimesed olid avaldanud soovi midagi politsei heaks teha.
aga peab seda siis alati rahaga tunnustama?

noh, eks ta ole.