23 juuli 2009

maailma kõige närbim blogard olen ja palun andunud vännidelt südamest andeks ning kavatsen ennast kindlasti parandada. kohe!!!

Milline on siis minu eluolu vahepeal olnud. Ütleme, et midagi sentsatsioonilist pole juhtunud. Olin mõned päevad maal ja huvitaval kombel ei tekkinud seekord tunnet, et tahaks põgeneda ning inimesi näha. Grillisin igal õhtul natuke ja üldse oli tore. Laupäeval lähen tagasi. Loodetavasti on ilmad normaalsed. Maal on mõnus. Ma ei pea seda ilmselt kellelegi tõestama. Ilmselge nagu see on, inimeste peal katsetatud. Töömõtted olen ka peast suutnud välja heita. Kuigi hirmuga mõtlen, et varsti peab hakkama sellega tegelema.
Mis veel. Meediat olen jälginud internetist ja telekat üliharva vaadanud. Ei viitsi ja ei taha. Paraku on ümberringi nii palju mõttetust, et ei jõua enam vihastada ega imestada. Esiteks see kiri USA presidendile. No milleks on vaja teha selliseid liigutusi. Kas mingid poliitilised varjud ja suvalised institutsioonid tahavad kangesti egot kergitada ja mõjukust mängida. See on täpselt sama hea, kui keegi tuletaks mulle meelde, et ma wc-s ei unustaks käia. Küll ma tunnen ise ka, kui häda peale tuleb eksole.
Teiseks Konkurentsiameti idee lubada suvalises poes kaubelda käsimüügis olevate ravimitega. No kamoon. Kas Konkurentsiametil tõesti pole midagi teha, et peab enda olemasolu sellisel moel tõestama. Esiteks on ravimitel spetsiifilised käsitlemisreeglid ja poed vaevalt sellega eriti tegeleda viitsivad. Teiseks järelvalve. Oletame, et üks partii mingit ravimit läheb untsu ja see on müügilt vaja ära korjata. Praegu on see Ravimiameti paari-kolme ametniku puhul üsna kergesti teostatav, siis enam mitte. Kolmandaks, maa-apteegid vaaguvad niigi hinge ja kui poed ravimeid müüma hakkavad, läheb enamik neist pankrotti. Mis omakorda tähendab, et maainimese jaoks on ka retseptiravimite kättesaadavus kordi raskem. Arvestades seda, et retseptiravimeid tarbib just vanem ja vaesem maaelanikkond, on asjad sotsiaalses plaanis pekkis. Aga mis teha, kui Konkurentsiameti ajud suvepuhkusele on läinud. Parem vaadaku, kui suure turuosa ravimimüügiturust on endale hammustanud AS Magnum. Oma banaanisaartele registreeritud tütarfirmade kaudu rohklem kui pool sellest! Muidugi lähevad selliste firmade puhul otsad neid saari ümbritsevasse vette. Aga selleks ju Konkurentsiamet on, et sellega tegeleda.
Nii nüüd ka natuke polemiseeritud ja blogitäiendus olemas.

2 kommentaari:

KikuRiinu ütles ...

Suuerepärase pealkirja eest saad mitu plusspunkti!

AMBITIOUS OUTSIDER ütles ...

selle peale ma vargsi lootsingi :D