09 august 2008

hommikused puisted

Mul on kahju, et ma veini ei joo, muidu ostaks Gruusia (Georgia) omi. Mineraalveega on teine lugu, Borjomi ma ostan ja tarbin.

See, mis Gruusias toimub, ajab nördima. Kuigi mul pole Venemaa suhtes mingeid illusioone, mõjub avalik agressioon alati masendavalt. Kui Vene sõjalennukid pommitavad teise iseseisva riigi territooriumit, siis on asi juba vägagi kurjast. Ja tuleb meeles pidada, et Venemaa katsetab alati piire. Kui mingi sigadus läbi läheb, asutakse järgmiste kallale. See on küll kohatu võrdlus, kuid üsna sarnane paralleel, aga ka lapsed teevad nii. Seni kuni on kas paika pandud või sulle kaela peale istunud.

Maailm muutub. Paraku on need muutused seotud eelkõige meie jaoks ebameeldivate suurjõududega nagu Venemaa, Hiina ja islam. Kuigi viimaste puhul mängib killustatus neile endile karuteene. Õnn ja õnnetus nendesinaste suurjõudude puhul on tohutu ja fataalne sõltuvus energiatoormest. Venemaa ja islamimaad suplevad naftadollarites, aga kui kaua? Hiina kasv sõltub otseselt sellestsamast energiatoormest. Olgu, see jutt läheb nüüd täiesti rappa, hakates polemiseerima ebamäärase (eneriga)tuleviku üle. Haakides sinna sisse kauge tuleviku sinilinnukesi. Kuid jah, maailm muutub.

Kuid ikkagi, Gruusia sündmused teevad murelikuks. Lisaks on alanud propagandasõda. Kui ikkagi kasutatakse sellist retoorikat:"Vene üksused on Tshinvali täielikult vabastanud Gruusia sõjaväest..." "Vabastatud"??? Mis ajast Lõuna-Osseetia on Vene Fõderatsiooni osa? Mis vabastamine? Lisaks muidugi kunagi tehtud viga - kui mingit territooriumit, mille elanikkonnast vist üle 80% (ma võin ka eksida) on Venemaa kodakondsusega, saadetakse kaitsma sama sama kodakondsusega "rahuvalvajad", pole neutraalsust mingilgi moel võimalik tagada.

Sitt lugu igatahes.

Soovitus:
Ostke autodel paagid kütust täis. Venelased pommitasid Poti sadama ja Bakuu-Tbilisi-Tseihani torujuhtme sodiks.


Eesti valitsust ei viitsi kiruda. Nii palju vaid, et remonti oleks vaja.

Fotod: www.reuters.com

Kommentaare ei ole: