14 juuli 2008

ostokse

Laupäeval käisin siis Helsingis ostoksel. Autoga. Kohale jõudes otse Ikeasse. Ostsin kaks ruuduriiulit magamistuppa. Raamatuid pole lihtsalt enam kuhugi panna. Pole veel otsustanud, kas panna need kaks teineteise peale või paigutada väiksem riiul teise tuppa.

Riiuli kolmele ruudule sai juurde soetatud uksed ja ühele sahtlid. Mõni asi peab silma eest varjule ka jääma eksole. Ja pealegi lisavad nad värvi. Ma ei või kannatada eestlaslikke igavaid ja värvivaeseid kortereid. Iga erksam värv ajab neid silmi pööritama ja õhku ahmima. Minu elutuba on näiteks kollaste seintega ning diivan ja tugitool on punased. Lahe. Magamistuba on muidugi rahulikum. Seinad neutraalsed helerohelised ja mööbel helebeež. Punased riiuli uksed lisavad aktsenti.

Lisaks kaks punast lampi. Väga seks valgus on. Kolm eurot tükk. Ikea on mõnus.
Kuna mu CD/DVD-majandus on suht käest ära, hakkavad nad tänu Ikea-retkele edaspidi teleka kõrval seinal olema. 4 eurot tükk. Kokku 7 eksemplari. Praegu on nad veel tumehallid, aga lähiajal värvin nad punaseks. Kui paigutada nad horisontaalselt, siis lähevad CD-d, kui vertikaalselt, siis DVD-d. Nutikas. Vannituba sai ka täiendust. Peegelkapp, asjade alus ja käterätikute nagi. Sama tooteseeria riiul ja käterätikute kuivatusalus olid juba varem ostetud.


Köögitarvetest lõpetasin KONCIS sarja asjade nimekirja. Kõik, mida tahtsin, on nüüd olemas. Köök on mu lemmikkoht, seega peab seal mugav ja praktiline olema. Paar näidet sellest sarjast.

Kööki tuleb uus riiul ka ja muud ka. Vana riiul on täpselt valgusel ees ja seega ostsin ribilise, et valgus rohkem paistaks. Kurb on, kui tööpindadele piisavalt valgust ei paista. Riiuli kõrvale panen õlide hoidmiseks väikese aluse (ärge laske ennast tassil ja taldrikutel eksitada) ja paberkäterätikute hoidja.


Lahe on ka see, et selle riiuli külge saab asju riputada, mis teeb elu köögis veelgi praktilisemaks.
Soetasin paar magnetit ka, et lõpuks ometi nugade jaoks koht oleks.
Kahjuks olid rippuvad alused otsas, aga üritan edaspidi. See tuleks pliidi kõrvale ning sinna peale saab panna tomatipastasid, kastmeid ja muud värki, mis toatemperatuuril kinnisena säilivad. Alla riputan spetsiaalsete konksudega oma KONCIS sarja kulbid ja värgid. Väga mugav. Ei koorma köögikappe ja kõik on täpselt käeulatuses.
See oleks peaaegu kõik. Vähemalt kõik kõige tähtsam.

Pärast Ikeat tahtsin natuke riidekraami ka osta. Lugesin netist, et Espoos on üks suur kaubanduskeskus Sello. Kuna idakeskusest oli kõrini, mõtlesin midagi uut vaadata. Sello koduleht ütleb, et tegemist on suuruselt teise ostukeskuga Skandinaavias. (Shopping centre Sello in the city district Leppävaara in Espoo is a modern and cosy centre for commerce and services. Sello became the second largest shopping centre in Scandinavia when its second phase opened in September 2005.) Jama. Igav ja mõttetu koht. Pealegi raskesti leitav. Mitte ühtegi asja ei leidnud. Plaadipoest tormasin ka läbi, aga üsna joostes. Null tulemus. Tõsi, suht kiire oli ka tegelikult. Alati tuleb ajavaruga arvestada, kui võõras kohas liikled. Sadamasse sõites ära ei eksinud. Tagasi sai sõidetud sellise laevaga, mis sõitis 3,5 tundi. Õnneks oli laev pooltühi ja lällavaid soomlasi eriti polnud. Pealegi esinesid seal vahepeal klounid, kelle vaatamine mõnusalt aega kulutas. Piinarikkalt pikk tagasisõit õnneks polnud.

Selline reis siis.

Kommentaare ei ole: